Tartu maratoni rada on üks kuu enne starti heas seisus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. veebruaril teoks saavale 43. Tartu maratonile oli esmaspäevaks registreerunud 5168 suusatajat.
15. veebruaril teoks saavale 43. Tartu maratonile oli esmaspäevaks registreerunud 5168 suusatajat. Foto: Tarmo Haud

43. Tartu maratoni stardini on jäänud 35 päeva ja heitlikest ilmaoludest hoolimata on pidev töö viinud selleni, et esmaspäevase seisuga valitsevad Otepää ja Elva vahelisel rajal viimase kahe talve parimad lumeolud.

«Seis on praegu väga ilus. Lund on tublisti juurde tulnud ja praeguse seisuga valitsevad ilmselt selle talve parimad olud,» rääkis Tartu maratoni rajameister Assar Kütt, kes on alates detsembris maha sadanud esimesest lumest rada ette on valmistanud.

Rajatraktor sõitis esmaspäeva hommikul Elvast Kuutsemäeni klassikajälje sisse. Sealt edasi hakkasid traktorit kimbutama tehnilised probleemid ja Otepäält Kuutsemäeni on selle tõttu värske lumi täna pressimata. Rajameister loodab terve raja uuesti läbi sõita homme õhtul.

«Hoolimata sellest, et lund ei ole veel piisavalt, on täna Tartu maratoni rajal suusatamise olud tõesti head. Sellised olud on saavutatud tänu rajameistri tublile tööle lumeta perioodil,» kiitis võistluste direktor Indrek Kelk rajameistrit Assar Kütti, kes on tänu suvisele ja sügisesele maratoniraja alla jääva maapinna tasandamisele ja niitmisele rajapõhja suurepäraselt ette valmistanud.

15. veebruaril teoks saavale 43. Tartu maratonile oli esmaspäevaks registreerunud 5168 suusatajat, neist 4258 pikemale, 63 km distantsile ja 910 lühemale, 31 km distantsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles