Pidagem aru ja mõtelgem riigimehelikult

, aktsiaseltsi Bestra Engineering juhataja, Viljandi vallavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellar Mutle
Hellar Mutle Foto: Elmo Riig / Sakala

TEKKINUD DISKUSSIOON Viljandimaale avanevatest toetussummadest ja nende sihipärasest kasutamisest ajendas ka mind sulge haarama, sest teema hakkab juba raamidest väljuma ning paljudel asjaosalistel hakkavad emotsioonid üle keema. Mina olen selle teemaga seotud niipalju, et astusin parteituna kohalikel valimistel poliitikasse siira sooviga anda oma panus maakonna ettevõtluse arendamisse. Olen praegu Viljandi vallavolikogu esimees ja üks Viiratsisse planeeritava tööstusala eestvedajaid. Kui mind usaldatakse, asun seda projekti juhtima.

Ettevõtjana, kes maksab juba praegu oma tegevusvaldkonnas parimat palka, on mul muidugi selge arusaam, et kõik selle projektiga seotud ettevõtmised peavad olema kasumlikud, võimaldamaks töölistele väärilist palka. Võin kinnitada, et minuga seotud ettevõtetel ei ole kavas selle tööstuspargi territooriumil ei maad osta ega hooneid rajama hakata. Mu isiklik ärihuvi oleks panustada konsultatsiooni- ja nõustamisteenuse pakkumisse, et teistele ettevõtetele parimal moel oma teadmisi ja kogemusi jagada, kui nad seda vajavad.

SOOVITAN KÕIGIL korraks istuda maha ja tutvuda kõnealuse toetusmeetme peamise mõttega, milleks on piirkonna konkurentsivõime parandamine, ettevõtlusele tõuke andmine ja uute töökohtade loomine. Kui lugesin, et Viljandi linn kavatseb 9,4 miljonit eurot teede ehitusse panustada, lootes sel moel piirkonna konkurentsivõimet parandada, meenus mulle aastatetagune lugu, kui üks mu tuttav pakkis auto pilgeni toidukraami ja tööriistu täis, et Soome oma järjekordsele mitmenädalasele tööreisile minna, aga lõhkus auklikul tänaval auto vedrustuse. See mees oleks toona siledate tänavate üle siiralt õnnelik olnud, sest tema Soomest saadav raha oleks aidanud töötut naist ja perekonda hinges hoida ning oleks elavdanud ka kohalikku majandust, turgutades pubide käivet mõnel nädalalõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles