Mõisaküla ootab väljapääsu Euroopasse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Läti piir, Mõisaküla külje all.
Eesti ja Läti piir, Mõisaküla külje all. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti kõige väiksema linna Mõisaküla juht loodab, et poolteise aasta pärast on linnake ettevõtjatele senisest atraktiivsem, sest Läti ja Eesti maanteeamet kavandavad ühiselt korda teha teelõigu, mis avaks Mõisakülale parema tee Lätti.

Täpselt Läti piiri ääres asuvast Mõisakülast viib asfalttee Valga–Uulu maanteele, kuid linnast teisele poole ehk Lätti viiv tee on kruusane ja korrast ära. „Meie ettevõtjad, kes viivad oma kaupa Lätti, kiruvad hirmsasti seda üheksa kilomeetri pikkust Ipiki teed,“ rääkis Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg. Nimetatud teelõik on täielikult Läti territooriumil ja seda peab korras hoidma lõunanaabrite maanteeamet.

Tambergi teada on Eesti ja Läti maanteeamet alustanud koos Mõisaküla läbiva tee korrastamist. Eesti pool peaks korda tegema paari kilomeetri pikkuse teelõigu, mis viib Valga-Uulu maanteelt pisilinna, ning lätlased teeksid sel juhul korda halvas seisus tee kuni Ipikini. Töö võiks alata 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles