Olerex: bensiini hinna piir on 63 senti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla
Olerexi tankla Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti kütusemüüja Olerexi andmetel on inimesed hakanud bensiini ja diislikütuse hinna languse ajal rohkem mootorikütust ostma. Näiteks eelmise aasta lõpul suurenes diislikütuse tarbimine Eestis korraga kuus protsenti.

Olerexi juhatuse liikme Alan Vahti seletusel kasvas 2014. aastal diislikütuse tarbimine novembris 6%. Aasta varem oli diislikütuse tarbimise kasvuks 0,1% ning paaril varasemal aastal 4%. Sarnast muutust on näha ka bensiini tarbimises. Kui aastatel 2011–2013 vähenes bensiini ostmine igal aastal 3-4%, siis 2014. aastal langus pidurdus ning novembriks võis bensiini tarbimise languseks kujuneda umbes üks protsent.

Pilk ajalukku näitab, et esimest korda ületas mootorikütuste ühe liitri hind ühe euro piiri 2005. aastal, kui USA-d laastas orkaan Katrina. 2005. aasta augustis kerkisid hinnad seetõttu lausa üleöö Eestis umbes kahe krooni ehk 1,3 sendi võrra ning hind kerkis üle euro. Viimati oli Eestis kütuse hind alla ühe euro 2009. aasta jõulude ajal. Sellel aastal langes hind vahepeal lausa 80 sendini ehk 12 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles