Olümpiakomitee ootab kandidaate järelkasvu meeskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Eesti olümpiakomitee (EOK) ootab 15. märtsini kandideerimisavaldusi järelkasvumeeskonda «Märka järgnevat põlvkonda». Meeskonda valitakse kuni 26 sportlast, kes on sündinud aastatel 1992–1995 ning üks järelkasvu pallimänguvõistkond.

Kohad jagunevad järgmiselt: kaheksa sportlast suveolümpiaaladelt, neli taliolümpiaaladelt, kuus mitteolümpiaaladelt, kuus pallimängijat, üks pallimänguvõistkond, üks kaitseväe sportlane (nimetab Eesti kaitsevägi) ja üks üliõpilassportlane (nimetab Eesti akadeemiline spordiliit).

Lisaks nendele stipendiumidele antakse välja kaks noore talendi, kaks väga noore talendi ja üks Eesti rahva stipendium (nimetab Eesti spordihetke konkursi võitnud spordiala liit ehk sel aastal Eesti kergejõustikuliit). Kandideerimistingimused ja -ankeedid leiab kodulehelt eok.ee.

2013. aastal EOK presidendi Neinar Seli initsiatiivil ellu kutsutud projekti eelarve on kahe aastaga kasvanud 50 000 eurolt ligi 60 000 eurole. Projekti eelarvest 50 000 eurot moodustab EOK presidendi palgafond ning ülejäänud osa on ettevõtte Estiko panus noortespordi arendamisse. 2013. aastal pälvisid stipendiumi 27 sportlast ja üks võistkond, 2014. aastal anti välja 29 individuaalset stipendiumi ning üks võistkonna stipendium.

Projekti juht Jaanus Kriisk kinnitas, et ettevõtmine on end kahe aasta jooksul õigustanud ja selle abil on paljude sportlaste eelarvesse üks kindel rida lisandunud. «Usume, et sportlased, kelle oleme projekti valinud, suudavad Eesti tippspordi traditsioone edukalt edasi viia ja seda usku toetavad ka arvukad medalid, mis on võidetud nii täiskasvanute kui omaealiste tiitlivõistlustelt,» ütles Kriisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles