Viljandi linn plaanib uusi töökohti luua peatänavaid remontides

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi loodab piirkonna konkurentsivõime programmi kaudu saada toetust selleks, et kapitaalselt remontida kõik linna peatänavad. Selle üle, kas see arendab kuidagi ka ettevõtlust ja loob juurde töökohti, peab otsustama maavalitsus. Foto on tehtud kaks aastat tagasi Viljandis.
Viljandi loodab piirkonna konkurentsivõime programmi kaudu saada toetust selleks, et kapitaalselt remontida kõik linna peatänavad. Selle üle, kas see arendab kuidagi ka ettevõtlust ja loob juurde töökohti, peab otsustama maavalitsus. Foto on tehtud kaks aastat tagasi Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linn küsib endale lõviosa maakonna ettevõtluse arendamiseks tulevast 11 miljonist eurost sooviga parandada selle eest kõik põhitänavad. Ideede hindajatele ei tundu aga, et teede parandamine linna konkurentsivõimele suure tõuke annaks. 

Viljandimaale on konkurentsivõime tugevdamise meetme kaudu ette nähtud 11,33 miljonit eurot ning esmaspäeva õhtuks jõudis maavalitsusse 22 projekti, mille tarbeks vallad ja linnad sellest summast oma osa hammustada tahavad. Suured soovivad suurt ampsu, väikesed lepiksid ka pisemaga. 

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase ütles, et meetme põhieesmärk on ettevõtluse arendamine ja uute töökohtade tekkimine. Selle võtab maavalitsus aluseks pingerida koostades. «Otsustamisel lähtume ka sellest, et maavanema ülesanne on vastutada kogu maakonna tasakaalustatud arengu eest,» lausus ta. Seni esitatud projektidele ei soovinud Kase veel hinnangut anda, sest neid vaadatakse maavalitsuses alles läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles