Maavalitsus koostab konkurentsivõime tugevdamise tegevuskava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Kase
Kaupo Kase Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavalitsuse koostatava piirkonna konkurentsivõime tugevdamise tegevuskava jaoks on laekunud 22 ettepanekut. Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringutalituse juhataja Kaupo Kase sõnul paluti omavalitsustel esitada ettepanekud 5. jaanuariks, kuid kindlasti ei ole taotluste esitamise võimalus selle kuupäeva tõttu veel lukus.

«Sisuliselt on tegemist eeltööga, et kokku koguda vajadused ja objektid, mis rahastamist vajaksid. Praegu on kinnitamata siseministri määrus »Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringute toetuse andmise tingimused ja kord«, mis eksisteerib eelnõuna. Pärast määruse kinnitamist saame hakata rääkima maakondlikest eelistustest,» selgitas Kase.

Lõpliku siseministeeriumisse esitatava tegevuskava otsustab maavanema moodustatud komisjon, kes määrab meetme maakondliku pingerea.

Tegevuskava on Euroopa Liidu meetme «Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringute toetus» maakondliku rahastuse pingerea aluseks. Maakonna konkurentsivõime tegevuskava eesmärk on muuta atraktiivsemaks kohalikku ettevõtlus- ja külastuskeskkonda, aktiviseerida linnaruumi ja luua paremaid ühendusvõimalusi toimepiirkondade vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles