Euroopa tagumine tume külg

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas sündinud vene rahvusest Andrei Ivanov lahkus üheksakümnendatel Eestist ja veetis hulga aastaid Skandinaavias. Suur osa tema loomingust põhineb tõsielul.
Tallinnas sündinud vene rahvusest Andrei Ivanov lahkus üheksakümnendatel Eestist ja veetis hulga aastaid Skandinaavias. Suur osa tema loomingust põhineb tõsielul. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Andrei Ivanovi nimi peaks nüüd küll kõigile tuttav olema – küttis ju hulgaliselt kirgi ettepanek anda talle eriliste teenete eest Eesti kodakondsus.

Ivan Orav nentis oma mälestustes, et tema vanaisa nooruse ajal oli kodakondsus luksuskaup. Talumatsidele seda ei jagunud. Eestlastest oli kodakondsus ainult Rummu Jüril, kes oli selle varastanud.

Kodakondsus kodakondsuseks, aga kirjanik Andrei Ivanovi teoste maailm on midagi üsna tavatut ning muutub järjest tavatumaks ja kummalisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles