Juhtkiri: 2015

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kiire guugeldamise abil saab teada, et alanud aasta aprilliks peaks NASA kosmosesond Dawn jõudma Jupiteri ja Marsi vahel asuvale kääbusplaneedile Ceres. Aga ka näiteks seda, et 2015. aasta 21. oktoobril jõuab kätte kuupäev, millesse reisisid populaarse filmitriloogia «Tagasi tulevikku» teises osas Marty McFly ja Emmet «Doc» Brown. Too film on tehtud 1989. aastal.

 

Aeg on näidanud, et ennustamine on tänamatu töö ka filmimaailmas. Tulevikku on püütud võimalikult tõepärasena kujutada nii mõneski linateoses, ent kui silme ette maalitud aeg päriselt kätte on jõudnud, on tulnud tõdeda, et prognoos ei olnud sugugi täpne. Tulevik on toonase olevikuga võrreldes muutunud palju vähem või võrreldamatult rohkem.

«Tagasi tulevikku» teise osa režissöör Robert Zemeckis arvas, et asja ülearu tõsiselt võttes astuvad filmitegijad sama reha otsa, ja seetõttu lähtusidki nad ennekõike põhimõttest, et nende loodav maailm peab olema huvitav ja lõbus. Ent nad konsulteerisid ka teadlastega ja tänu sellele leidub kõnealuses teoses nii mõnigi element, mis meil tänapäeval tõepoolest olemas on. Uhkusenoodiga võib välja tuua, et filmis on näiteks Eesti meeste loodud internetitelefoniga Skype sarnanev süsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles