Täna algab festival «Koolijazz=Jazzikool»

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival «Koolijazz=Jazzikool»
Festival «Koolijazz=Jazzikool» Foto: Festivali arhiiv

Täna algab Viljandis noorte rütmimuusikute laager-festival «Koolijazz=Jazzikool 11,0». Tavapäraselt on kavas jutu- ja õpitoad, laiem avalikkus saab osa kolmest kontserdist pärimusmuusika aidas ja esimest korda kõigile huvilistele avatud muusikakooli orkestrimajas.

Täna kell 16 räägib pianist Kristjan Randalu orkestrimajas oma muusikalisest teekonnast ja õpingutest maailma koolides.
Täna kell 19 algab pärimusmuusika aidas noorte rütmimuusikute võistumängimine «Mängu ilu». Neljanda võistumängimise fookuses on ansamblid. Noori hindab žürii, kuhu kuuluvad Kristjan Randalu, Kadri Voorand, noor džässitalent Kirke Karja, Tõnu Tubli ja Marti Tärn.
3. jaanuaril on lava festivali külaliste päralt, kelleks on ansambel Raul Sööt Deeper Sound. Lisaks saksofonist Raul Söödile mängivad selles Keio Vutt (saksofon), Meelis Vind (klarnet), Allan Järve (trompet), Eduard Akulin (tromboon), Virgo Sillamaa (kitarr), Peedu Kass (kontrabass), Kirke Karja (klaver) ja Tõnu Tubli (trummid).
Festivali lõppkontsert algab pühapäeval, 4. jaanuari kell 16. Esinevad festivali ansamblid koos juhendajatega ja kõlab see, mis on valminud kolme päevaga õpitubades.
Seekordsele festivali õppeprogrammi on registreerunud 78 noort ja kolm muusikaõpetajat. Õpetavad Kadri Voorand, Kirke Karja, Teet Raik, Marti Tärn, Marek Talts, Tõnu Tubli ja Reigo Ahven. Osalejate geograafia ulatub Kuressaarest Alatskivini ja Põlvast Pärnuni, Viljandist rääkimata. «Koolijazz=Jazzikool» korraldavad mittetulundusühing Viljandi Vanamuusika Festival, Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakond ja Viljandi muusikakool.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles