Festivalist valmib tõsielufilm

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogenud filmimees Artur Talvik aitab muusikafestivalil ekraanile jõuda.
Kogenud filmimees Artur Talvik aitab muusikafestivalil ekraanile jõuda. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ja Soome filmitegijate koostöös on valmimas tõsielufilm «Rahvamuusika hing», mis põhineb tänavusuvisel Viljandi pärimusmuusika festivalil.


Filmi meeskond koosneb peaasjalikult Jyväskylä rakendusteaduste ülikooli JAMK ja Viljandi kultuuriakadeemia tudengitest. Režissöör on dokumentaalfilmide tegija Aimo Hyvärinen Tamperest ning produtsendid Eesti ja Soome selle ala professionaalid. Monteerimistöö tehakse osalt Eestis ja osalt Soomes.

18-aastase ajaloo jooksul on Viljandi pärimusmuusika festivali jäädvustanud loendamatu hulk meediakanaleid ja kümned filmigrupid, seekord on filmijad aga kaasa teinud terve festivali selle ettevalmistamisest kuni viimase kontserdini.

«Ootame pikisilmi filmi valmimist,» lausus festivali pressipealik Rannar Raba. «On väga põnev näha, milline pärimuspeo köögipool läbi kaamerasilma kõrvalseisjatele paistab.»

Linateose nõustaja Artur Talviku sõnul peaks see valmis saama järgmiseks kevadeks. «Mul on väga hea meel, et režissöör on Soomest,» ütles ta. «Vahel näevad välismaalased asju värskemalt ja leiavad üles selle, mida meie enam märgatagi ei oska.»

Raba lisas, et kõnealuse ettevõtmise teeb põnevaks ka see, et kogu protsessi vaadeldakse kolmest küljest: muusiku, korraldaja ja festivali külalise seisukohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles