Kopsakas lotovõit hakkab aeguma

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni omanikuta suure võidu toonud lotopilet osteti sellest, Leola kaupluse lotomasinast.
Seni omanikuta suure võidu toonud lotopilet osteti sellest, Leola kaupluse lotomasinast. Foto: Marko Saarm

Viljandimaalt ostetud lotopileti ajaloo suuruselt neljas lotovõit on endiselt välja võtmata, selle saamiseks on võitjal aega veel vaid mõni nädal.

11. oktoobril osteti Viljandist Leola poest Viking Lotto pileti, mis andis 15. oktoobri loosimises 135 069 eurot 70 senti. Võidu tõi ühe mänguväljaga pliks-plaks pilet.

Paraku on raha endiselt välja andmata, sest omanik pole sellele järele läinud. Täpsemalt öeldes pole ta endast märkugi andnud.

Aktsiaseltsi Eesti Loto vanemkontrolör Stina Raudsik ütles, et võitu pole siiani ka lototerminalis kontrollitud. Ta märkis, et viimane aeg võitu vormistama tulla on 13. jaanuar.

Arvloterii puhul tuleb võit vormistada hiljemalt 90 päeva jooksul ja kiirloterii puhul on tähtaeg märgitud lotopileti tagaküljele.

Mõnikord on suurvõitja oodanud üsna viimase hetkeni, aga paraku juhtub sedagi, et väga suured lotovõidud jäävadki ilma omanikuta. Kas läheb siis pilet kaotsi või peitub põhjus milleski muus.

Eesti Loto andmeil on Eesti kolm kõige suuremat omanikuta jäänud lotovõitu olnud järgmised.

1) 155 395 eurot 44 senti:

• Bingo loto, mille loosimine oli 2012. aasta 8. augustil.

• Ühe mänguväljaga pilet osteti samal päeval Haapsalu R-kioskist.

2) 105 142 eurot 08 senti:

• Bingo loto, mille loosimine oli 2008. aastal 14. veebruaril.

• Ühe mänguväljaga pilet osteti 7. veebruaril Tartust Kalda tee R-kioskist.

3) 24 844 eurot 66 senti:

• Bingo loto, mille loosimine oli 2011. aastal 7. detsembril.

• Ühe mänguväljaga pilet osteti 2. detsembril Tallinnast Kadaka Selverist.

Seega, kui eespool märgitu võit jääb vormistamata, on tegu suurusel teise omanikuta jäänud lotovõiduga.

Eesti lotomängu ajaloo suurim võit, mis ühtlasi leidis ka omaniku, on aga 768 713 eurot ja 16 senti. See kukkus mängijale sülle 2013. aasta 20. märtsil Viking Lottoga. Pilet osteti Eesti Loto koduleheküljelt ning võit läks Harjumaale.

Viljandimaalt ostetud lotopiletiga võidetud kõige suurem summa on 369 802 eurot 50 senti. See loositi tänavu 5. novembril Bingo lotoga. Pilet osteti 31. oktoobril Kolga-Jaani postkontorist.

Pilet oli kahe mänguväljaga, teine mänguväli lisaraha ei andnud. Ka võiduväli jäi algul ilma nurkade- ja diagonaalidemängu tabamusest, aga siis kukkus sülle peavõit. Võitja on kohalik pensionieas naine.

Copy
Tagasi üles