Teed on kohati paksult lumised

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul kell 7.49 Viljandi-Tartu maanteel Kolga-Jaani, Kaavere ja Lalsi teeristil.
Täna hommikul kell 7.49 Viljandi-Tartu maanteel Kolga-Jaani, Kaavere ja Lalsi teeristil. Foto: Aivar Aotäht

Täna öösel ja hommikul sadanud lumi tõi lisa senisele ning kattis teed üsna paksu lumega.
 

Kõige lumisemad on loomulikult kõrvalteed, kuhu võib esimest lumesahka oodata mõnda aega. Aga ka suurtel maanteedel oli eriti varahommikul lund küllaga.

Näiteks autojuht, kes hakkas kella seitsme paiku hommikul Tartust Viljandisse sõitma ja jõudis sihtkohta kella kaheksaks, ei kohanud oma teel mitte ühtki lumelükkamise masinat.

Alles Viiratsi juurde jõudes oli näha, et seal on teehooldusmasinad hiljuti lund tõrjunud ja soola puistanud. See oli ka esimene lõik, kus oli näha puhast asfalti.

Kohati sadas tihedalt ning piki teed kulgesid lumised vaalud. Vahel polnud kahte sõidurada nähagi, pigem oli tegu nii-öelda poolteise rajaga ja kurvides tuli leppida ühe sissesõidetud rajaga.

Siiski oli ka neid lõike, kus sai sõita lubatud piirkiirusel, ehkki mõnel pool oli mõistlikum hoida kiirust 70 ja 80 km/h vahel.

Copy
Tagasi üles