Viljandi meeskond triumfeerib Eesti võidukarikaga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Äsja lõppes  Viljandi spordihoones Eesti käsipallikarika finaalmäng, kus HC Viljandi meeskond  suutis alistada  28 : 24 HC Viimsi võistkonna. Kodupubliku marulist toetust nautinud Viljandi võistkond oli terve mängu üsna turvalise vahega juhtimas ning tõsist ohtu vastane sedapuhku ei kujutanudki. Juba veidi enne mängu lõppu võis rahvas rõõmustada ja üksteisele patsu lüüa.

Nii võibki Viljandi triumfeerida Eesti karikavõitjana. Viljandi edukaimana viskas Karl Roosna 8 väravat, Ott Varik 7 ning Kristjan Koovit ja Kristo Järve 4 väravat. Viimsi edukaimana sai Siim Pinnonen kirja 6 tabamust.

Tegemist oli HC Viljandi esimese Eesti tiitliga. "Enne mängu oli väike värin sees, kuidas me käivitume, aga õnneks läks kõik hästi. Ehk ei osanud meeskond seda pinget karta," sõnas mängu järel HC Viljandi üliõnnelik vanemtreener Marko Koks. "Meie eesmärk oli tempo kõrgel hoida, pealegi puudus Viimsil kaks olulist meest. Karikavõit on aastatepikkuse töö vili ning kuttidel on tahtmist käsipallis midagi saavutada."

“Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen: „Alguses oli tunda finaali pinget ning mõlemal meeskonnal kasvas skoor seetõttu aeglaselt. Siis aga hakkasid viljandlased koduväljaku toel eduseisu kasvatama. Meil olid omad võimalused, kuid erinevatel põhjustel jäid finaalist eemale Aleksander Oganezov ja Sten-Erik Lepp. Mul on hea meel, et väljakul võideldi ja ma ei andnud Viljandile karikat niisama kergelt.“

Tegelikult olid kangemad vastased, HC Kehra ja Põlva Serviti maha  murtud juba varem, veerandfinaalis ja poolfinaalis. Mäletatavalt tuli pärast Eesti karikavõistluste loosi Viljandil alla neelata mõru pill, sest veerandfinaalis tuli kokku minna mulluse karikavõitja HC Kehraga ning poolfinaalis Põlva Servitiga. Mõlemad võistkonnad on olnud väga pikalt Eesti käsipalli valitsejad.    

Kolmas koht läks Põlva Servitile, kes alistas pronksimatšis Aruküla SK 35:21 (17:8). Võitjate resultatiivseimad olid Hendrik Varul 8 ning Tõnu Jõks ja Henri Hiiend 5 tabamusega. Kaotajatele tõi Mihkel Vaher parimana 6 väravat, Andre Sild kogus isiklikku kontosse 5 tabamust.

Serviti peatreener Kalmer Musting: „Pärast kaotust poolfinaalis Viljandile polnud meil ennast raske kokku võtta. Mängisime üsna noore koosseisuga ja esitasime hea partii. Kui tihtilugu oleme eduseisus lohakaks muutunud, siis seekord suutsime oma taset lõpuni hoida. Jäime küll kolmandaks, aga võitu ihkavad ju kõik meeskonnad.“

Viljandi HC koosseis: Joel Urbel, Ott Varik, Kristjan Koovit, Vitali Vorobjov, Marko Peterson, Mikk Varik, Rasmus Ots, Sander Aasmäe, Karl Roosna, Robert Lõpp, Peeter Parik, Madis Parik, Lauri Ant, Karl Toom, Mark Lõpp, Kristo Järve, treener Marko Koks.

Eesti karikavõitjad:

2014 Viljandi HC

2013 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

2012 Põlva Serviti

2011 HC Kehra

2010 Põlva Serviti

2009 Põlva Serviti

2008 HC Kehra

2007 Chocolate Boys

2006 Põlva Serviti

2005 HC Kehra

2004 HC Kehra

2003 HC Kehra

2002 Põlva Serviti

2001 HC Kehra

2000 Põlva Serviti

1999 Reval-Sport/TTÜ

1998 HC Kehra

1997 Põlva Serviti

1996 Tallinna Oskar

1995 HC Kehra

1994 Põlva Serviti

1993 Tallinna Oskar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles