Koorimuusikat täna ja homme

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskoor ja poistekoor.
Meeskoor ja poistekoor. Foto: Marko Saarm / Sakala

Jõulude-eelne aeg pakub koorilauljatele rikkalikult esinemisvõimalusi. Kontserdisari «Koorimuusikaga...» pakkus kuu esimesel poolel Viljandi Jaani kirikus heatasemelisi tasuta kontserte. Täna kõlab sarjas aasta viimane pärl:  Viljandi baptistikoguduse kiriku keldrisaalis algab kell 15 kontsert «Jõulusoov». 

Esinevad Viljandi meeskoor Sakala, külalisnaiskoor Gaudete ning Viljandi muusikakooli mudilaskoor. Kaastegevad on kontsertmeister Marge Loik ja Katrina Merily Reimand viiulil, koore juhatavad Anne Torbek, Mait Männik, Liisi Toomsalu ja Kadi Ritsing.

Homme saab pärimusmuusika aidas kuulata Ellerheina kontserti. Enam kui 60 aastat tegutsenud tütarlastekoor on edukalt esinenud mainekatel rahvusvahelistel konkurssidel. Ellerheina repertuaar koosneb nii klassikalisest kui tänapäevasest koorimuusikast üle maailma. 

Pühapäeval kell 14 pärimusmuusika aidas algaval kontserdil esinevad koos kooriga ansamblid ja solistid. Koori juhatab Ingrid Kõrvits. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles