Ilm sundis hobusemeest lepingut rikkuma

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobuste peremees Priit-Kalev Parts pidi lepingu järgi tulema linlasi saaniga sõidutama, aga ilmataat ei soosinud selle punkti sõna-sõnalist täitmist. Peale hobuvankri saab täna tasuta sõita lasterongiga.
Hobuste peremees Priit-Kalev Parts pidi lepingu järgi tulema linlasi saaniga sõidutama, aga ilmataat ei soosinud selle punkti sõna-sõnalist täitmist. Peale hobuvankri saab täna tasuta sõita lasterongiga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Viljandi raekoja ees alanud «Jõuluhansale» kahe Eesti maatõugu hobusega kohale tulnud Priit-Kalev Parts ütles, et võttis julguse rindu ja rikkus linnavalitsusega sõlmitud lepingut, mille järgi pidanuks ta rahvast saaniga sõidutama.

Mõistagi vedasid hobused saani asemel vankrit, millega kannatab ka vihmasajus liikuda. Lisaks hobustele oli platsis kaks lammast, kellel tuul algatuseks katuse pea kohalt lennutas. Jõuluvana koos päkapikuga olid paremas seisus: nemad vudisid kohe veetorni tippu, kus nad olid kaitstud nii vihma kui tuule eest.

Ka müüjad olid uluall, sest nemad toimetasid soojapuhuritega telkides. Ühte telki jagas kolme teise kauplejaga Viljandi gümnaasiumi õpilasfirma SAO, kes valmistab geelküünlaid. Müügijuht Stefan Airapetjan rääkis, et neljast noormehest koosnev firma valmistab küünlad otsast lõpuni ise – ainult pokaalid, mille sisse geel valatakse, saadakse poest. «Jõuluhansal» oli neil kaasas elektripliit, millel geeli kuumutada, et ka laadalised saaksid küünalde tegemises käe külge panna. Eelmisel nädalavahetusel olid noormehed käinud küünlaid pakkumas Tartus, kus neid osteti ära paarkümmend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles