Arsise käsikellade kontsert tõi rahva kirikusse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Jaani kirikus peetud Arsise kellade ansambli jõulukontsert tõi kokku palju huvilisi. Kokku oli 220 piletiga pealtvaatajat. „Emotsioon oli väga võimas, Arsise esitatud kava oli filigraanne ja Aivar Mäe jagas julgustust tornikella projekti elluviimiseks,“ rääkis kontserdi kiriku poolne korraldaja Viljandi praost ja Jaani kiriku õpetaja Marko Tiitus. Ta lisas, et Arsis annetas selleks 200 eurot kontserdi tuludest.

Kontsert on üks osa projektist, mille on ellu kutsunud Viljandi Jaani kogudus koostöös Viljandi linnaga TORNIKELL MEIE LINNAS, mille käigus tahetakse koguduse, linnakodanike ja kohalike ettevõtjate ühisel jõul rekonstrueerida 2015. aasta rahvusvahelisteks hansapäevadeks Jaani kiriku kellad ning paigaldada kirikutorni 25-st väikesest kellast koosnev ainulaadne kellamäng. 

Täna Viljandi Jaani kirikus peetud Arsise kellade ansambli kontsert oli avasündmuseks, mille käigus allkirjastati koostööleping koguduse ja Mäeväli Orelitöökoda OÜ vahel ning alustatakse annetuste kogumist kirikukelladele uue elu andmiseks ja kellamängu paigaldamiseks kirikutorni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles