Kardetu asemel juhtus see, mida keegi ei julgenud loota

Alvar Loog
, jalgpallihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduka hooaja teinud Viljandi jalgpalliklubi Tulevik valmistub tasapisi järgmiseks hooajaks, mis pakub talle uusi ja põnevaid proovikive Eesti meistrivõistluste kõige teravamas tipus.
Eduka hooaja teinud Viljandi jalgpalliklubi Tulevik valmistub tasapisi järgmiseks hooajaks, mis pakub talle uusi ja põnevaid proovikive Eesti meistrivõistluste kõige teravamas tipus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi, mis jookseb vaikselt tühjaks inimestest ning ühtlasi ideedest, kuidas neid juurde ja tagasi meelitada, vajab kohalejäänute eneseuhkuse kasvatamiseks ja kogukondliku vaimu tugevdamiseks juba pikemat aega uut edulugu. Ainult kohalikest mängijatest koosneva Tuleviku jalgpallimeeskonna tõusmine Premium-liigasse on üks selline.

Veel üle-eelmisel hooajal osales Tulevik Eesti jalgpalli meistrivõistluste tugevuselt kolmandas liigas ja seejärel pääses aste kõrgemale ehk esiliigasse. Seal ennustati talle ühte aastat, mille pidanuks igasuguse tõenäosuse kohaselt lõpetama langemine tagasi mudaliigasse. Skeptikutel oligi peaaegu õigus: meeskond sattus esiliiga B üleminekumängudele. Ometi suutis ta seal tõestada oma kuulumist sellesse liigasse.

Enne tänavuse hooaja algust ütles Tuleviku president ja kapten Raiko Mutle Sakalale: «Oleme seadnud realistliku eesmärgi nagu eelmiselgi hooajal. Tänavu üritame üleminekumängudele sattumist vältida. Teisisõnu loodame sügiseks veidi kõrgemat kui kaheksandat kohta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles