Parim müüriladuja õpib Vana-Võidus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukellu võistluse võitja Lauri Naber.
Jõulukellu võistluse võitja Lauri Naber. Foto: SA Innove

Neljapäeval selgusid Vana-Võidus peetud kutsevõistlusel «Jõulukellu 2014» parimad noored müürsepad ning võit jäi koju ehk esikohale tuli Viljandi Kutseõppekeskuse õpilane Lauri Naber,

Teisele kohale tuli Keiro Nupp Võrumaa Kutsehariduskeskusest ja kolmanda koha pälvis Rakvere Ametikooli õpilane Taavi Reinike. Neile järgnesid esikuuikus Sigrit Kreitsman Järvamaa Kutsehariduskeskusest, Eiko Vahter Hiiumaa Ametikoolist ja Kaspar Kondratjev Tartu Kutsehariduskeskusest.

Kuus parimat võistlevad märtsis võistlusel «Noor Meister», kus selgitatakse Eesti parim noor müüriladuja.

«Nüüd tuleb hakata treenima, et ka märtsis Eesti meistri tiitel kätte saada,» ütles Lauri Naber. Noormees lisas, et talle on alati meeldinud oma kätega midagi valmis teha ja seetõttu valis ta üldehituse eriala Viljandi Kutseõppekeskuses.

«Võidutöö oli kvaliteetne ja paistis silma väga täpsete mõõtudega,» ütles aktsiaseltsi Wienerberger esindaja ja võistluse kohtunik Tõnu Pari. Tema sõnul tuli kohtunikele toreda üllatusena Järvamaa Kutsehariduskeskuse neiu neljas koht. Et naisi on sellel erialal vähe, siis on see väga tubli tulemus. «Müürsepaks tasub õppida, sest amet on väga tasuv, kuid heaks müürsepaks saadakse läbi rohke praktika ja õppides oma ala meistritelt,» ütles Pari.

Lisaks võistlusele toimusid kutseõpetajatele erinevad seminarid ja loodi Eesti Müürimeeste Liit.

Kutsemeistrivõistlus «Jõulukellu» on mõeldud ehituserialade õpilastele, kes panevad omandatud teadmised ja oskused proovile müürsepatöös. Tänavu oli võistlus kümnendat korda ning võistlustules oli 12 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles