Noormees tuunis auto põhjapõdraks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lund ei ole ja jõuluvana ei saa saaniga tulla, siis miks mitte teha hoopis autost põhjapõtra, kes kingitooja kohale veab?
Kui lund ei ole ja jõuluvana ei saa saaniga tulla, siis miks mitte teha hoopis autost põhjapõtra, kes kingitooja kohale veab? Foto: Ketlin Beljaev / Sakala

Viljandis sõidab ringi hõbehall Audi, millele omanik Richardo Paberits on andnud jõulumeeleolu: ta on monteerinud autole põhjapõder Rudolfilt tuttava punase nina ja sarved.

Kui tavalist hõbehalli sõidukit ei märkaks sombusel argipäeval arvatavasti ükski linnakodanik, siis sarvede ja ninaga autost on raske mööda vaadata. Richardo Paberits ütles, et eriti püüab see väikeste laste pilke. «Eile oli aken lahti, kui sõitsin, ja neli poissi hõikasid järele, et sarved on peas ja nina ees,» rääkis Paberits. 

Ka politseinikud on talle vastu sõitnud. Esialgu kartis juht, et nad võivad silmatorkava välimusega suksu kontrollimiseks kinni pidada, kuid korravalvurid olid vaid naernud. 

Mõte oma sõidukit jõululikumaks tuunida tuli noormehel siis, kui nägi Tartus poodides käies müügil sarvi ja vilkuvat nina. Et poest saadud nina üksinda välja ei mänginud, keris ta punase lõnga ümber pehme mänguasja ja tänu sellele on nina efektsem – lisaks see vilgub. Kui sarved vihmaveest vettima kippusid, vooderdas noormees need seestpoolt kilega, nii peavad need meie ilmastikutingimustes paremini vastu. 

Kiiskavpunase ninaga põhjapõder Rudolf ilmus esimest korda jõuluvana kaaskonda 1939. aastal ilmunud lasteraamatus ning veab tänapäevani ameeriklaste jõuluvana saani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles