Ettevalmistustööd homme algavaks jõuluhansaks juba käivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna lõuna ajal panid töömehed üles koonusekujulisi telke, mida tuleb ühtekokku kuus.
Täna lõuna ajal panid töömehed üles koonusekujulisi telke, mida tuleb ühtekokku kuus. Foto: Ketlin Beljaev

Viljandi vanalinnas asuv raekoja plats muutub pühade eel jõulutuledes säravaks muinasjutumaaks – ettevalmistustööd selleks algasid täna. Homme avatav jõuluhansa avab ühtlasi 2015. aasta Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade hooaja.

Nagu kunagisel hansaajal, saab ka tänapäeva Viljandis osta kingitusi otse käsitöölistelt, kes on need ise valmistanud. Laadaplatsil on ka sepp, kelle haamer taob linlaste ja külaliste jõulusoovid metallesemetesse.

Sel reedel ja laupäeval toimub Viljandi rakoja platsil tõeline jõuluturg, kust ei puudu ka hobused ja lambad, elav muusika ning jõuluvana. Lisaks sõidab linnas ringi jõulurong.

Laupäeva õhtul kell kuus astub jõuluhansal üles Hedvig Hanson trio kavaga «Talvemuinasjutt». Kogu programm on kõigile tasuta. Viljandi vanas veetornis seab ennast sisse jõuluvana, kes kuulab laste jõulusoove. Kes talle neid kõrva sisse sosistada ei taha, saab oma soovid panna paberile, et need siis jõuluhansa postkontorist teele läkitada.

19. detsembril on jõuluhansa avatud kell 15-19, laupäeval, 20. detsembril kell 11-19. Jõuluhansaks kutsutava jõuluturu näol tegemist Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade hooaja avaüritusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles