Õpetajat tulistanud poisi terviseekspertiis valmib jaanuari alguseks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. oktoobril kella 13.55 ajal sai politsei teate, et Paalalinna koolis on koolitunni ajal toimunud tulistamine, mille käigus sai surmavaid vigastusi kooli õpetaja.
27. oktoobril kella 13.55 ajal sai politsei teate, et Paalalinna koolis on koolitunni ajal toimunud tulistamine, mille käigus sai surmavaid vigastusi kooli õpetaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paalalinna koolis saksa keele õpetajat tulistanud Vahuri terviseekspertiisi tähtajaks on hetkeseisuga jaanuari algus. 

Prokurör pidi Viljandi Paalalinna koolis toimunud tulistamise omaks võtnud noormehe tervisliku seisundi uurimiseks tellima kohtuarstliku ekspertiisi, mille tähtajaks on praeguse seisuga jaanuari algus.

«Selle kriminaalasja eeluurimine jätkub. Prokuratuuri taotlusel ja kohtumääruse alusel on poiss paigutatud ekspertiisi tegemiseks raviasutusse,» lisas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

27. oktoobril veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap. Tulistaja oli sama kooli 9. klassi õpilane ning veretöö ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest.

Poiss avas tule oma isa seaduslikus relvast. Praegu on teada, et tulistamiseks kasutatud relv asus poisi elukohas lukustatud relvakapis.

Poiss ütles uurijale, et tunnistab oma tegu. Noormehe arvates ei olnud tema ja saksa keele õpetaja omavaheline läbisaamine hea, kuid tunnistas samas, et pole sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud.

Noorukil puudub varasem kriminaalne taust.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Uurimist viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles