Soomaa metsade raieteatis pahandab kohalikke

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa puude peale on ihunud hammast koprad, kuid nende tegevusele loodussõbrad kätt ette panna ei saa. Riigimetsa majandamise keskuse raieplaan on tekitanud küsimusi, millele kohalikud loodavad järgmise aasta algul vastuseid saada.
Soomaa puude peale on ihunud hammast koprad, kuid nende tegevusele loodussõbrad kätt ette panna ei saa. Riigimetsa majandamise keskuse raieplaan on tekitanud küsimusi, millele kohalikud loodavad järgmise aasta algul vastuseid saada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soomaal elavad inimesed on avaldanud Facebookis murekirja, milles taunivad riigimetsa majandamise keskuse (RMK) plaani minna kirve ja saega nende kodu ümbruses kasvavate haruldaste lammimetsade kallale.

12. detsembril avaldatud postitus on saanud ka emotsionaalset vastukaja. «Kui rahvuspargis hakatakse tõesti 120-aastast metsa rahaks raiuma, siis on põhjust end ketti panna küll. Millal tuleb kohal olla?» on kirjutanud näiteks Siim Kuresoo, kes töötab Eestimaa Looduse Fondis talgukorraldajana.

Postituse autor, Soomaal elav Rait Parts ütles, et see ongi pigem emotsionaalne mureväljendus, millest ei tasu otseselt kinni haarata. Mure on ajendatud sellest, et keskkonnamet andis 12. novembril välja raieteatise, mille järgi tohib riigimetsa majandamise keskus aasta jooksul hammustada Soomaa rahvuspargi aladelt rohkelt metsatükke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles