Lõhkumiste ja murdvarguste arv on kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Novembris maksis If Kindlustus oma klientidele 2255 kahjujuhtumi eest 2,87 miljonit eurot hüvitisi. Huligaansusest ja murdvargustest põhjustatud kahju on tänavu kasvanud 10 protsenti, ulatudes 298 juhtumini, novembris registreeriti neid 26. Enamjaolt on lõhutud aknaid ning sisse murtud ajal, mil pererahvas on kodust mõni päev eemal olnud.

Suurimad novembrikuu väljamaksed olid kasko- ja liikluskahjudes, kus If korvas vastavalt 1,1 ja 0,91 miljoni euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitati 790 000 euro ulatuses.

Varakahjudest teatati 415 juhul ning nende arv kasvas aastataguse ajaga võrreldes 8,6 protsenti. Eluaseme kahjudest 41 protsenti oli põhjustatud veeavariist ning 11 protsendil oli põhjuseks vandalism või murdvargus.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul tasub inimestel rohkem mõtelda võimaliku varguse ennetamise peale.

«Meie statistika näitab, et enamasti on pikanäpumehed rüüstamas käinud sel ajal, kui inimesed on mõned päevad kodust ära olnud,» kõneles Jõhvik. Tema selgitust mööda sisenetakse üldjuhul akna kaudu ning varastatakse kättejuhtuvaid asju. «Kindlasti oleks abi naabrivalvest ja valvesignalisatsioonist, mis tööle hakates vargad eemale peletab. Samuti tasub kodust lahkudes kardinad ette tõmmata ning naabritel paluda postkasti tühjendada,» lisas Jõhvik.

Tänavu on Ifi kliendid murdvaraste ja huligaanide ohvriks langenud 298 korral, enim kahjujuhtumeid, 131, on olnud Harjumaal, Viljandimaal on neid olnud 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles