Piimatootjatele makstakse eritoetus välja veebruaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Euroopa Komisjonilt Baltimaade piimatootjatele eraldatud eritoetus makstakse Eestis välja hiljemalt veebruarikuus. Eestis makstakse 706 piimatootjatele Venemaa sanktsioonide mõjude leevendamiseks ligi 6,9 miljonit eurot.

«Toetuse jagamisel oleme pidanud oluliseks parandada suhteliselt enam väikeste ja keskmise suurusega piimatootjate olukorda. Väiksema turujõu tõttu on toorpiima müümisel nendel olnud hinnaläbirääkimistel kõige keerulisem,» selgitas põllumajandusminister Ivari Padar.

Minister ütles, et toetust makstakse piimatootjatele vastavalt tootjatele eraldatud kvoodi täitmisele augustist oktoobrini.

Piimatootjad ei pea toetust eraldi taotlema, põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) maksab selle vastavalt kvooditäitmise andmetele välja hiljemalt veebruaris.

Euroopa Komisjon otsustas anda Venemaa sanktsioonide mõjude leevendamiseks Baltimaade piimatootjatele üle 28 miljoni euro. Toetuspake jaguneb Baltimaade vahel piimakvoodiaasta tootmismahtude põhjal ning Eesti osa selles on 6,9 miljonit, Lätil 7,7 miljonit ja Leedul 14,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles