Riigikogu taastas avalikus kohas alkoholi tarbimise keelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikus kohas purjutamine on häirinud avalikkust sedavõrd, et riik keelas selle taas ära.
Avalikus kohas purjutamine on häirinud avalikkust sedavõrd, et riik keelas selle taas ära. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Riigikogu võttis kolmapäeval 69 poolthäälega vastu valitsuse algatatud korrakaitseseaduse muutmise seaduse, mis muudab 1. juulist kehtima hakanud alkohoolse joogi avalikus kohas tarbimise korraldust.

Seadus näeb ette üldise keelu tarbida avalikus kohas alkoholi ja toidugruppi mittekuuluvat joovet tekitavat ainet, eelkõige peetakse silmas parfümeeriatooteid ja puhastusvedelikke.

Alkohoolseid jooke võib juua kohas, kus neid müüakse kohapeal tarbimiseks. Samuti võib alkohoolseid jooke tarbida avalikul sündmusel või selle piiritletud alal, kus omavalitsus on lubanud alkohoolse joogi jaemüüki kohapeal tarbimiseks.

Omavalitsusele jäetakse seaduse järgi õigus määrata kindlaks kohad, kus on alkoholi tarvitada lubatud. Seejuures ei tohi alkoholi tarvitada nii, et see häirib teisi.

Seaduses on ka loetelu, millistes kohtades omavalitsus ei või lubada alkoholi tarbida. Eelkõige on tegemist laste ja terviseedendamisega seotud kohtadega. Samuti täpsustatakse, millistest avalikest koosolekutest tuleb politseile varem teatada ja milliseid isikuid politsei sellega seoses teavitab.

Eesmärk on viia korrakaitseseaduse jõustumisega muutunud alkoholi avalikus kohas tarbimise regulatsioon paremini vastavusse ühiskonna ootuste ja inimeste harjumuspärase käitumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles