Gümnaasium sai taas auhinna

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Viljandi gümnaasiumis on juba teine õppeaasta poole peal, jagub hoonele endiselt arhitektide tunnustust. Eesti projektbüroode liit (EPBL) tunnistas konkursi «Aasta ehitusprojekt 2013» võitjaks arhitektuuribüroo Salto AB projekti Viljandi gümnaasiumi terviklahenduse eest. Gümnaasiumi puhul rõhutati, et muinsusväärtusega vana koolihoone juurde on oskuslikult sobitatud moodsas võtmes lahendatud juurdeehitis. 

«Tunnustust väärib kogu projekti meeskond, sest selle objekti puhul peeti väga positiivseks terviklahendust ja kogu projektiga seotud meeskonna omavahelist koostööd,» kinnitas EPBL-i juhatuse esimees Merike Rannu. 

«Üks aastaring on meil koolis täis ja selle jooksul oleme ära näinud, kuidas energiatõhus kooli uus osa toimib sooja ilmaga, mis juhtub külma ilmaga ning kuidas mõjuvad suured vihmasajud,» rääkis kooli direktor Ülle Luisk. «Hoone automaatika reguleerimist oleme sel täisaastal saanud proovida, aga see on täiesti loomulik sisekliima, et ta majas viibijatele kõige õigem ja parem oleks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles