Kiriku katusetööd lähevad maksma plaanitust enam

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Pauluse kiriku katus ja laekonstruktsioonid on täbaras seisus: need on saanud veekahjustusi ja tulevad ilmtingimata välja vahetada.
Viljandi Pauluse kiriku katus ja laekonstruktsioonid on täbaras seisus: need on saanud veekahjustusi ja tulevad ilmtingimata välja vahetada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Et Viljandi Pauluse kiriku katuse renoveerimiseks ei piisa ainult uuest plekk-kattest, vaid uuendamist vajavad ka katuse- ja laekonstruktsioonid, läheb töö varem plaanitust kallimaks. Täpne summa selgub kevadel. 

Nagu märkis koguduse õpetaja Allan Praats, on katusekonstruktsioonid määndunud ning vajavad renoveerimist. «Veekahjustused ei ole tekkinud viimase paarikümne aasta jooksul, neid on ka varasemaid. Need ulatuvad üle katuse, kaasa arvatud torn. Seetõttu lähevadki summad, mis esialgu arvasime kuluvat katusekatte vahetamisele, palju suuremaks,» rääkis ta.

Praatsi sõnul oleks plekiosa vahetamine maksma läinud 86 344 eurot. «Jaanuaris või veebruaris algab projekteerimine ja selle käigus saab ühes muinsuskaitse eritingimustega täpsemalt teada töö mahu ja maksumuse.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles