Ka koduseid mõõtjaid võib usaldada

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Koorep on igapäevaelus sportlik ja rõõmsameelsem, kui sellelt pildilt paistab, aga käimas on juba kolmas mõõtmine. Vererõhu pärast ta muret tundma ei pea, pigem on see madalapoolne. Vajaduse korral turgutab ta end tassi kohviga.
Sigrid Koorep on igapäevaelus sportlik ja rõõmsameelsem, kui sellelt pildilt paistab, aga käimas on juba kolmas mõõtmine. Vererõhu pärast ta muret tundma ei pea, pigem on see madalapoolne. Vajaduse korral turgutab ta end tassi kohviga. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Üha rohkem on inimesi, kel on kodus vererõhumõõtur. See soetatakse tavaliselt siis, kui on selgunud, et rõhk kipub tõusma. 

Kui kindlad me võime aga olla, et kodus kontrollides õiget tulemust näeme? Milliste firmade toodang on kõige usaldusväärsem? Kus saab oma aparaati kontrollida?

Ajakirjanikutöö kõrval ka kiirabiõe ametit pidav kolleeg Ketlin Beljaev rääkis, et vererõhuhaige juurde väljakutse saanud meedikutel palutakse sageli teha kordusmõõtmine koduse aparaadiga, et selle õigsust kontrollida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles