Viljandi aasta foto tegi Jaan Männik

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda peetud fotovõistluse «Viljandi aasta foto» võitjaks tunnistati fotograaf Jaan Männiku foto nimega «Õhtuses udus».

«Foto on tehtud mõni päev pärast Paalalinna koolitulistamist, siis oli Jaani kirik nädal aega õhtuti valgustatud ning käisin seda pildistamas,» rääkis võitja. «Jalutasin aparaadiga ka linna pool ja korraga laskus tänavatele suur udu. Püüdsin tabada suurlinna tulesid. Tegin sellest motiivist palju erinevaid võtteid. Ma käin õhtuti ja pildistan linna ning selle miljööd. Vahel tunnen, et ka inimesi võiks fotodele jääda, aga kust sa neid õhtuse Viljandi tänavatel ikka võtad.»
Konkursi eestvedaja on Viljandi fotoklubi ja selle juht Peeter Sink. Fotokonkursil võisid osaleda kõik, kes pildistavad. Põhiline kriteerium oli see, et foto autori elukoht on Viljandimaa. Töödele eraldi kategooriaid ei olnud, kuid auhindu jagati parimatele veelgi.
Konkursile laekus 23 autorilt kokku 83 digipilti.  Võidutöö valis žürii, kuhu kuulusid linnakunstnik Malle London, kunstnik Teet Lindma, fotograaf Valdo Ots ja korraldajate poolt Peeter Sink.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles