Elukaaslase lapsi löönud mees sai karistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumajas määrati mõni aeg tagasi aastapikkune tingimisi vangistus keskealisele mehele, kes nelja aasta jooksul oli füüsiliselt karistanud oma elukaaslase lapsi.

Et tegemist on ühe perekonna looga, millesse on segatud alaealised lapsed, jätab Sakala avaldamata kõik, mis aitaks juhtunuga seotud inimesi identifitseerida.

Kokkuleppemenetlusega võttis mees omaks, et ta oli nelja aasta jooksul lastele tekitanud valu ja kahjustanud nende tervist. Kui esialgu piirdus laste karistamine sellega, et mees lõi vähemalt üht last vaibaklopitsaga tagumiku pihta, siis tõestamist leidsid ka juhtumid, kus ta lõi lastele koolikoti või kätega vastu pead ja jalaga tagumikku või tiris neid juustest.

Mees mõisteti süüdi. Teda karistati tingimisi vangistusega ning kriminaalhooldaja korraldusel peab ta läbima sotsiaalprogrammi, et ta suudaks edaspidi oma emotsioone ja käitumist kontrolli all hoida.

Laste füüsilise karistamise eest on Viljandi kohtumajas inimesi varemgi süüdi mõistetud, kuid neid juhtumeid esineb paari aasta jooksul kord või kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles