Teineteisele pähelöömine lõppes ühele haiglas ja teisele vanglas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Side tänaval asuva korteri ukse ette on tõmmatud politseilint, sest see on kuriteopaik. Korteri omanik vaagub haiglas hinge.
Side tänaval asuva korteri ukse ette on tõmmatud politseilint, sest see on kuriteopaik. Korteri omanik vaagub haiglas hinge. Foto: Marko Saarm

Kaks samaealist joomakaaslast on Viljandis pisikesel Side tänaval suutnud teineteisele poole aasta jooksul nii palju viga teha, et nüüd vaagub üks neist Tartu haiglas hinge ning teine ootab eeluurimisvanglas oma saatust.

Suve keskel võttis Side tänava majas asuva korteri peremees kirve ja lõi külalist pähe. Juhtum lõppes lööjale vanglas ja külalisele haiglas. Novembri viimasel reedel osad vahetusid. Seekord oli löögivahendiks mingi raske, kuid tömp ese ning nüüd on korteriperemees haiglas ja külaline vanglas.

Esimene lugu

Ümberkaudsetele elanikele oli Side tänava kortermaja esimesel korrusel elav Juri pinnuks silmas juba pikemat aega. Tema enda kõvahäälne lärmamine ja joomakaaslaste saalimine häirisid naabreid ja panid neid oma vara pärast muretsema. Varguse eest pole Jurit süüdi mõistetud, kuid varastatud jalgrataste varjamise eest sai ta kohtus karistada 2011. aastal.

Tänavu suvel muutusid Juri joomingud vägivaldseks. 4. juulil võttis endast aasta noorema mehega oma kodus viina visanud Juri ühel hetkel kirve ja virutas sellega kaaslasele vastu pead. Kannatanule lõppes juhtum üsna õnnelikult. Tema haav puhastati haiglas ära ja ta lubati üsna kiiresti kodusele ravile.

Jurile lahenes asi aga palju pikema aja jooksul. Esmalt pidi ta kolm ööpäeva trellide taga veetma ning seejärel tuli palju tegemist teha prokuratuuri ja kohtuga. Kui algul süüdistati Jurit tapmiskatses, siis peagi sai selgeks, et tapmist polnud põhjust otsida ning mees mõisteti süüdi kehalises väärkohtlemises.

Kirvega vastu pead saanud mehega oli Juri selleks ajaks juba rahu teinud ja nii mõisteti talle 1. oktoobril kokkuleppe korras rünnaku eest kahe aasta pikkune tingimisi vangistus ja nõuti talt menetluskulude katteks 769 eurot.

Teine lugu

Möödus paar kuud ja samad mehed istusid jälle samas Side tänava korteris. Mis täpselt juhtus, on teada ehk vaid uurijatele, kuid seekord oli ohvriks Juri. Politsei ametlik selgitus oli selline, et 51-aastane mees lõi 52-aastast meest tömbi esemega pea piirkonda.

Seekordne rünnak osutus aga eelmisest rängemaks. Juri aitamiseks ei piisanud ka Viljandi haiglast ning ta viidi kohe reanimobiiliga edasi Tartu ülikooli kliinikumi. Tema vigastuste kohta Sakalal täpset infot pole.

Suvine kannataja istub kahtlustatavana eeluurimisvanglas. Kohus on andnud loa tema pikemaks kinnipidamiseks. Mehe suhtes on algatatud menetlus paragrahvi alusel, mille eest süüdimõistmise korral võib oodata kuni 12 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles