Kaks Võhma autopõletajat said kohtus karistada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maakohtu saal
Viljandi maakohtu saal Foto: Elmo Riig / Sakala

Mullu septembris Võhmas auto süüdanud meestest üks peab tegema 1022 tundi tasuta tööd ja teine kandma aastapikkust tingimisi vangistust.

Mõlemad peavad tasuma riigile rohkem kui 650 eurot kohtukulusid ning 4000 euro suuruse kahju, mille põletajad tekitasid tules hävinud Opel Vectra omanikule.

Miks meestel autopõletamise mõte tuli, kohtuotsusest ei selgu. Faktidest on teada, et mullu 12. septembri õhtul läksid 26-aastane Rivo ja 29-aastane Tõnis Kalevi tänaval prügikastide juurde pargitud 2005. aasta Opel Vectra juurde, lõhkusid selle juhipoolse esiukse klaasi, viskasid autosalongi purgi süütevedelikuga ning süütasid selle tulemasinaga.

Häirekeskus sai teate Kalevi tänaval seisva auto põlengust kell 20.53. Päästjad jõudsid kohale 13 minutit hiljem ning siis põles sõiduk lahtise leegiga. Tulekahju jõuti lõplikult kustutada kell 21.50. Sõiduk hävis täielikult.

Süütajad tabati rohkem kui kuu aega hiljem. Varem kriminaalkorras karistatud Rivole määras kohtunik tänavu novembris kokkuleppemenetluse korras koos varem kandmata karistusega aasta ja viie kuu pikkuse vangistuse, mis asendati ühiskondliku tööga.

Tõnisele määras kohtunik aastapikkuse tingimisi vangistuse.

Võhmas on autopõletajaid varemgi olnud. Mullu veebruaris süütas 28-aastane mees kell 1.45 Väiksel tänaval Mercedes-Benzi ning kannatada sai ka selle kõrvale pargitud Ford. Mees tabati tänavu märtsis ning kohus mõistis talle kuus kuud tingimisi vangistust. Lisaks peab ta tasuma 7201 euro suuruse kahju ja maksma riigile 532 eurot kohtukulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles