Sööme sõnu: Lendava poti afäär

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Üllar Priks

Möödunud suvel juhtus mu koduõues hirmus lugu. Kõik sai alguse sellest, et lasin oma köögis ämmal vabalt toimetada. Selle tulemusena sündis umbes kaheteistkümnest kanast valmistatud pajaroog. Kuigi isu üle ei saa meie peres keegi kurta, oli paratamatu, et pärast kolmandat päeva ajas paljalt mõte sama roog suhu toppida kergelt iiveldama. Hüva kraami ei raatsinud aga ära kah visata. Tõstsin selle potiga terrassile, et hiljem tükid kontidest puhastada ja siis koerale sisse sööta. Saatuse tahtel vajus geniaalne plaan aga unustuse hõlma.

Vahepeal möödus päris mitu palavat päeva. Ühel kaunil hetkel kuulsin terrassilt põrgukolinat. Käsipuule asetatud ahjupott oli laudisele prantsatanud. Nägin abitult keerlevat kaant jälgides koera saba maja nurga taha vilksatamas.

Kõike järgnevat ma üksikasjalikult ei kirjelda. Fakt on see, et potist jäin ma ilma ja paar päeva tuli õuel liikuda gaasimaskides. Pärast toda intsidenti pole ma suutnud teha ühtki maitsvat potirooga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles