Pühapäev, 30. november

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smith ja Kellock
Smith ja Kellock Foto: Erakogu

Viljandi Jaani kirikus algab kell 10 missa. Pikk tänav 6. Tel 433 3000.

Viljandi Pauluse kirikus esitab 30. novembril kell 16 Castello, Frescobaldi, Fontana ja teiste heliloojate teoseid barokkansambel Floridante: Meelis Orgse – barokkviiul, Saale Fischer – klavessiin, Kristo Käo – teorb, Tõnu Jõesaar – gamba. Piletid 10 ja 5 eurot Piletilevist ja kohapeal. Pool tundi enne algust tutvustavad muusikud oma pille. Kiriku tänav 5.

Abja kultuurimajas on 30. novembril kell 14 advendikontsert sarjast «Muusika Eestimaale»: esineb Hortus Musicus, kunstiline juht Andres Mustonen. Abja muusikakooli õpilaste kontsert. Pärnu maantee 28, Abja-Paluoja.

Männimäe salongkinos kell 14 lastefilm «Pettson, Findus - suur tüütus, suur sõprus», kell 16 «Doktor Prokteri puuksupulber» ja kell 18 romantiline komöödia «Toppajad», kell 20 põnevik «Päästmine». Riia maantee 52d, Viljandi. Tel 435 4845.

Pärimusmuusika aidas kell 16 MuusikaSündmus: Tommy Smith & Brian Kellock Kaks populaarsemat šoti jazzmuusikut. Tasuja puiestee 6, Viljandi. Tel 434 2070.

Kõpu Peetri kirikus on 30. novembril kell 11 esimese advendi jumalateenistus. Võetakse vastu jõulukuusk ja süüdatakse Kõpu kihelkonna advendiküünal. Kõik soovijad saavad tule koju viia, kui võtavad kaasa laterna või küünla. Jumalateenistusel laulab Paistu ansambel Laululust Helve Tähise juhendamisel, organist on Anton Medvedev. Peale teenistust on käärkambris kohvilaud ja koosviibimine. Leiab aset ka koguduse nõukogu koosolek, et kinnitada 2015. aasta eelarve ja töökavad.

Uue-Kariste rahvamajas süüdatakse 30. novembril kell 12 esimese advendi küünal, esineb meeskoor Sakala.

NÄITUSED

Tarvastu raamatukogu näitusesaalis on üleval näitus «VVV ehk Vanainimeste väikesed veidrused». Posti tänav 52, Mustla.

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia Vilma maja galeriis on näitus «Oma viis». Rahvusliku käsitöö osakonna 20. juubelile pühendatud väljapanek jääb avatuks 5. detsembrini teisipäevast reedeni kella 11–16 Turu tänav 7, Viljandi.

Fellini kohvikus on Maari Soekoivi illustratsioonide näitus. Kunsti saab nautida jõuludeni. Kõik on oodatud ja tööd on müügiks. Kauba tänav 11, Viljandi.

Viljandi linnaraamatukogu trepihallis saab 29. novembrini vaadata plakatinäitust «Jugend in Deutschland – Noored Saksamaal» ning rännu- ja loodusmehe Fred Jüssi Islandi-teemalist fotonäitust. Lugemissaalis on raamatunäitus kümnest Viljandimaal sündinud või tegutsenud naisest «Söakaid naisi Viljandimaal(t)». Kojulaenutusosakonnas on 29. novembrini raamatunäitus «Saksa raamatuauhind – Deutscher Buchpreis 2005–2014». Linnagaleriis on 2. detsembrini Tallinna illustratsioonitriennaali näitus «Pildi jõud». Tel 433 8660. Tallinna tänav 11/1.

Sakala keskuse jalutussaalis on 12. detsembrini avatud Tõnis Laanemaa graafika näitus «Kirg». Tallinna tänav 5, Viljandi.

Viljandi vallamajas saab täna viimast päeva vaadata harrastuskunstnik Tiia Arumäe maalinäitust. Kauba tänav 9, Viljandi.

Karksi valla kultuurikeskuses on 30. novembrini üleval kaks näitust: sinises saalis Jüri Kase maalid ja teise korruse fuajees Tarvastu käsitöökoja tööd. Viljandi maantee 1, Karksi-Nuia.

Kondase keskuses on püsinäitusel kooliõpetaja Paul Kondase naivistlik maalilooming Viljandi muuseumi kogust. Ajutistest väljapanekutest on 30. novembrini üleval Edmunds Jansonsi animatsioon Irina Pilke päevikute põhjal «Väikese linnukese päevik» (Läti), 3. jaanuarini Virve Aruoja piltvaipade näitus «Värvilised unenäod» ja 10. jaanuarini Mara Ljutjuki isikunäitus «Kahest neljani». Pikk tänav 8, Viljandi.

Uku keskuse teisel korrusel on Enn Loidi fotonäitus «Kui süttivad tuled». Tallinna tänav 41, Viljandi.

Kohvikus Day Off on Teet Lindma pastellmaalide näitusmüük. Ostjad toetavad üle-eestilist karikatuurivõistlust. Leola tänav 61, Viljandi.

Abja kultuurimaja fuajees on 30. novembrini üleval Teet Lindma maalinäitus ja väikeses saalis fotonäitus «Orhideed Eestimaa looduses». Pärnu maantee 28, Abja-Paluoja.

Veski talu endises magasiaidas on avatud näitus «100 aastat käsitööd». Alumisel korrusel on väljapanek talupoja elamisest, teisel korrusel pitsid ja tikandid XIX sajandi algusest tänapäevani ning lapitehnika näitus. Eelneval kokkuleppel saavad lapsed näha taluloomi. Kolga-Jaani vald, Vissuvere. Info tel 5342 8267, Liivi Jurak.

Rolan Paul Firnhaberi kodugaleriis Imagi on fotonäitus kaljujoonistest «Rock Art Around the World». Viljandis Tartu ja Aia tänava ristmikul asuvas majas laupäeviti ja pühapäeviti kella 13–17.

Suure-Jaani külalistemajas on 15. detsembrini sügisnäitus «Enno Alliku maalid. Teine valik». Näha saab etteteatamisel telefonil 434 0035. Ilmatari tänav 3a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles