Volikogu tõstis Viljandis lasteaedade kohamaksu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lasteaedades kerkib kohatasu hind alates jaanuarist.
Viljandi lasteaedades kerkib kohatasu hind alates jaanuarist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärast pikka vaidlust kinnitas Viljandi linnavolikogu 16 poolt ja üheksa vastu häälega lasteaedade kohatasu tõstmise otsuse, mis tähendab, et uuest aastast kerkib kohatasu linna lasteaedades 13-15 euro võrra.

Volikogu opositsioon uuris linnavalitsuselt, kas enne hinnatõusu otsuse tegemist uuriti ka võimalusi linnaeelarvest raha leidmiseks. Nii linnapea Ando Kiviberg kui abilinnapea Ardo Agasild kinnitasid, et seda tehti korduvalt, kuid teist võimalust ei leitud. Linn vajab raha, et tõsta uuel aastal lasteaiaõpetajate palkasid.

Reformierakonna esindajate Kalvi Märtinit ja Loit Kivistikku sellised vastused ei rahuldanud, sest nende meelest oleks pidanud hinnatõusu arutama koos järgmise aasta eelarvega, sest siis saaksid ka volikogu liikmed kaasa rääkida, kas kõik sinna kavandatud kulutused on vajalikud. Linnapea avaldas sellepeale ka valmisolekut saata eelnõu teisele lugemisele, ehk jätta otsustamine detsembrisse, kui volikogul on uue aasta eelarvekava käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles