President: 11. oktoobril 2016 saab minust vaba inimene

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves leiab, et ammu surnud kirjanike kasutamine valimiskampaanias on eeskätt maitse küsimus. See-eest kaitsejõudude sidumisest päevapoliitikaga ei saa tema hinnangul midagi head sündida.
President Toomas Hendrik Ilves leiab, et ammu surnud kirjanike kasutamine valimiskampaanias on eeskätt maitse küsimus. See-eest kaitsejõudude sidumisest päevapoliitikaga ei saa tema hinnangul midagi head sündida. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves on veendunud, et ei naase ületuleval aastal riigipea ametist lahkudes aktiivsesse parteipoliitikasse. «Olen selles absoluutselt kindel,» kinnitas ta läinud kolmapäeval Kadriorus Sakalat võõrustades.

Toomas Hendrik Ilves, kuulutasite äsja välja riigikogu valimised. Kui teravaks Eesti sisepoliitiline retoorika eelolevatel kuudel teie arvates muutub? Milliseid ohte te seejuures näete?

Ootaksin, et pärast 23 vabaduseaastat oleks meie poliitikute retoorika pisut tsiviliseeritum. Aga mis sa ikka teed. See, mida me enne valimisi kuuleme, sõltub suuresti sellest, milliseid teemasid otsustavad erakonnad üles tõsta. Kui vaadata viimase aja arutelusid, ei pruugi need olla sugugi küsimused, mida mina kõige tähtsamaks pean.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles