Puiatu külaelu eestvedaja võttis vastu aumärgi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Kannel
Sirje Kannel Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Peaminister Taavi Rõivas ja siseminister Hanno Pevkur andsid kolmapäeval üle kodanikupäeva aumärgid, millega tunnustatakse Eesti inimesi, kes on silma paistnud kodanikuaktiivsuse, vabatahtliku töö või panusega ühiskonnaellu.

Üks märgi saajatest oli Viljandimaa õpetaja Sirje Kannel, kes pedagoogiameti kõrvalt on olnud Puiatu kohaliku elu eestvedaja ja üks Puiatu seltsielu tugisambaid. Tema elutööks võib pidada Puiatu rahvamaja lagunemisest päästmist, selle maja ülesehitamist ja sisuga täitmist. Tema eestvedamisel on aastaid korraldatud külale olulisi üritusi ja tähtpäevi.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul ei tohiks kodanikuks olemist väärtustada ainult kodanikunädalal, vaid kodanik ollakse 365 päeva aastas. «Aktiivne kodanik on iga küla, maakonna või linna au ja uhkus. Need inimesed on põhjus, miks meil on näiteks laulupeod, rahvaspordiüritused, vabatahtlik mere- ja järvepääste, miks meil on just selline ilus ja elav Eesti, kus end hästi tunda,» kõneles siseminister aumärke üle andes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles