Viljandi taaskasutab Tartus üle jäänud reklaamposte

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks ajaloolise hõnguga reklaampost hakkaks seisma Viljandi raudteejaama juures, kus see annaks turistidele linna kohta esmast infot.
Üks ajaloolise hõnguga reklaampost hakkaks seisma Viljandi raudteejaama juures, kus see annaks turistidele linna kohta esmast infot. Foto: Malle London (montaaž)

Järgmise aasta kevadel hakkavad Viljandit ilmestama viis reklaamposti, mis muu hulgas kannavad infot rahvusvaheliste hansapäevade kohta.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Johan-Kristjan Konovalovi sõnutsi osteti klaasist ja metallkonstruktsiooniga postid Viljandisse Tartust, kus reklaamifirma JCDecaux neist loobuda otsustas.

«Nende maksumuseks kujuneb umbkaudu viis tuhat eurot, mis sisaldab postide enda hinda, kohaletoomist ja paigaldamist,» selgitas Konovalov.

Nelja meetri kõrgused postid paigaldatakse mitmesse kohta üle linna kevadel, Sakala andmetel võib see juhtuda aprillis.

Praegu on postid ametniku sõnul hoolduses.

Johan-Kristjan Konovalov sõnas, et postide täpsem asukoht selgub alles arutelude käigus ning need tahetakse lukku lüüa talve jooksul, kuid linnakunstnik Malle London on Sakalale varem öelnud, et võimalikud kohad on Viljandi raudteejaam, Turu tänaval tervisekeskuse juures olev plaaditud ala, Lossi ja Oru tänava nurk ning Jaani kiriku ja Inkeri päevakodu ümbrus. «Kui Tasuja puiestee korda tehakse, siis nihutame mõnda,» sõnas London käesoleva kuu algul Sakalale.

Konovalov lisas, et posti ühel küljel hakatakse reklaamima rahvusvahelisi hansapäevi. Tulevikus on võimalik näidata seal linna tutvustavat infot või pinnad välja rentida. «See on veel otsustamise küsimus,»  lisas ta.

Siiski ei tähenda uute postide lisandumine linnaametnike sõnutsi seda, et neid nüüd küllalt oleks. «Need hajuvad linna ära,» ütles London.

«Reklaampindu on kindlasti juurde vaja,» nentis ka Konovalov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles