Politsei teeb täna ühes lõunaeestlastega nende kodukoha elanikud nähtavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti tänavune helkurikampaania algas septembrikuu lõpul.
Maanteeameti tänavune helkurikampaania algas septembrikuu lõpul. Foto: maanteeamet

Tänasel kodanikupäeval korraldab politsei ühes abipolitseinikega Lõuna-Eestis aktsiooni «Helkuriga sõbraks», millesse kaasab kohalikud elanikud, kes annavad oma panuse kodukoha elanike nähtavaks tegemisel.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et pimeda aja saabudes sagenevad õnnetused, milles ohtu satuvad kergliiklejad, eeskätt just jalakäijad.

«Kuigi paljud mõistavad helkuri kasutegurit ning on selle oma riietele kinnitanud, jagub ka neid, kes on helkiva elupäästja taskupõhja jätnud või seda lihtsalt ei kasuta. Nii jääb aga pimedal teel jalakäija autojuhile märkamatuks,» kõneles Pähkel.

Politsei tuletab aktsiooniga meelde, et helkur on jalakäijale parim kaitse sellise liiklusohu vältimiseks.

Ennetusüritus «Helkuriga sõbraks» saab teoks kuues Lõuna-Eesti maakonnas, kus iga piirkonna elanik saab anda oma panuse naabri, tuttava või teiste kohalike nähtavaks tegemisse.

Kõik, kes aktsiooniga liituda soovivad, on oodatud kolmapäeval kell 17 etteantud kogunemispunkti oma kodukohas. Viljandimaal kogunetakse Viljandis Jakobsoni kooli juures (kontakt Silver Simuste silver.simuste@politsei.ee), Heimtali põhikoolu juures (Elerin Tetsmann elerin.tetsmann@politsei.ee) ja Suure-Jaani gümnaasium juures (Ivo Kralle ivo.kralle@politsei.ee)

Üritusel osalejate vahel jagab politsei välja mitmesuguseid liiklusturvalisusele kaasa aitavaid vahendeid rattahelkuritest helkurvestide ja taskulampideni välja.

Näitamaks, et hoolid oma piirkonna elanike turvalisusest, registreeri oma osalus ka Lõuna prefektuuri facebooki lehel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles