Kellad toovad linna muusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumalaemale Maarjale pühendatud kell on valatud XIX sajandil ning sellest ajast peale on see olnud ka Viljandis Jaani kiriku tornis.
Jumalaemale Maarjale pühendatud kell on valatud XIX sajandil ning sellest ajast peale on see olnud ka Viljandis Jaani kiriku tornis. Foto: Marko Saarm / Sakala

Plõmm-plõmm, plõmm-plõmm. Nõnda kõlab Jaani kiriku tornis Jumalaemale Maarjale pühendatud kella helin. Tornis on veel kaks kella, aga need on mõrased ja enamasti vaikinud. Tulevaks suveks peaksid nemadki helisema hakkama.

Jaani kogudus oli kellade rekonstrueerimist juba varem planeerinud, aga järgmise aasta rahvusvahelistele hansapäevadele mõeldes otsustati see nüüd teoks teha. Koguduse õpetaja Marko Tiitus rääkis, et projekti «Tornikell meie linnas» algatas Jaani koguduse nõukogu ning see loodetakse ellu viia linnakodanike ja kohalike ettevõtjate ühisel jõul.

Kellamees vajutab digitaalset pulti

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles