Laternaid lõhutakse ka Vanal kalmistul

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandaali visiiti jääb meenutama lõhutud latern.
Vandaali visiiti jääb meenutama lõhutud latern. Foto: Marko Saarm

Viljandlanna Jaanika Kressa teisipäevases Sakalas ilmunud artikli peale «Hauarahu Viljandis. Võta näpust» võttis toimetusega ühendust Vana kalmistu vaht Maimu Kalvi ja rääkis, et paruni perekonna kalmistul purustatud laternad pole ainukesed. Vanal kalmistul on neid viimasel kuul mitmel korral lõhkumas käidud. Esimestest juhtumitest anti kalmistuvahile teada vahetult pärast hingedepäeva.

Kalmudele jäänud jalajäljed annavad kalmistuvahile aimu ka lõhkujate kasvust. Kalvi sõnul on need arvatavasti koolilapsed ja võimalik, et tegu on ka ainult ühe poisiga, sest jäljed haudadel on olnud üsna sarnased. «Lõhkuja oleks saanud oma purustustööd teha ka kalmule astumata ja jalajälgi jätmata, kuid tegu on olnud üsna jultunud laamendajaga,» leidis kalmistuvaht.

Tema sõnul pole haudade hooldajad lõhkumise pärast politseisse pöördunud, sest leiavad, et lihtsam on latern ise välja vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles