Kaevetöö võttis Viljandis elektri

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu tee ja Riia maantee ringristmikul kaevati eile ennelõunal läbi kõrgepingeliin. Seetõttu jäi mõneks ajaks vooluta üle tuhande majapidamise Valuoja-Leegi alajaama toitepiirkonnas.
Reinu tee ja Riia maantee ringristmikul kaevati eile ennelõunal läbi kõrgepingeliin. Seetõttu jäi mõneks ajaks vooluta üle tuhande majapidamise Valuoja-Leegi alajaama toitepiirkonnas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kartuses pimedas mõni maa-alune kaabel purustada lükati laupäeva ööseks kavandatud kaevetöö Viljandis Riia maanteel küll esmaspäeva hommikusse, kuid kõrgepingeliini läbikaevamist ei õnnestunud siiski vältida.

Eile kella 10 ajal võis niiKantrekülas kui Männimäel kuulda kõva pauku, millele järgnes elektrikatkestus mitmel pool linnas.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Kaarel Kuusk lausus, et teade katkestusest Viljandis Valuoja-Leegi alajaamas laekus kell 10.10. Tema sõnutsi jäi rikke tõttu alajaama toitepiirkonnas vooluta 1242 majapidamist.

Alajaama lähedal Reinu tee ja Riia maantee ringristmikul paigaldatakse torusid ning kui Reinu teele pani osaühing Tomex Tööd need juba eelmise nädala neljapäeval ja reedel, siis Riia maantee lahtikaevamine pidi jääma läinud laupäeva ööseks. Tööd aga lükati edasi, sest ehitusmehed ei tahtnud ööpimeduses mõne elektri- või sidekaabli lõhkumisega riskida.

«Kaevetööd üritatakse teha nädala alguses päevasel ajal poole tänava kaupa, et ei peaks ühistransporti ümber suunama,» selgitas linnavalitsuse ehitusspetsialist Heikki Teearu.

Eile hommikul alustatigi kaevamist, kuid umbes poole Riia maantee peal jäi see elektrikaabli läbikaevamise pärast seisma.

Sündmuskohal käinud Sakalale ütlesid Elektrilevi töömehed, et läbi oli kaevatud tee all olnud kuuekilovoldine kõrgepingekaabel. Hetk hiljem ütlesid nad, et kliendid on elektri tagasi saanud, sest vool lülitati ümber teisele toitele. Purustatud kaablit asusid Elektrilevi töömehed parandama.

Töid tegeva osaühingu Tomex Tööd objektijuht Urmas Kibe sõnas, et kaabel, mis läbi kaevati, oli küll teada, kuid ei osatud arvata, et see asetseb nõnda kõrgel.

«Asukoht oli enam-vähem teada, aga see tuli vara. Esiteks on see kõrgel ja teiseks pidi see olema sealpool teed (Neste tanklast alajaama poole – toimetus). Betoonplaati peal ei olnud, kõrgepingeliin oli puhta paljas,» sõnas Kibe. «Kuus kaablit on teel veel.»

Et Elektrilevi töömeeste sõnutsi katkine kaabel endast ohtu ei kujutanud, said tööd uuesti alata.

Elektrilevi kommunikatsioonijuhi Kuuse ütlemist mööda õnnestus osal tarbijatest elektriühendus taastada paarkümmend minutit pärast riket. Kuigi tema sõnul said kella 11.12-ks kõik majapidamised elektri tagasi, oli Sakala andmetel see mõnel pool ära ka pikemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles