Praost Marko Tiitus: ise ma ennast liberaaliks ei pea

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi praost Marko Tiitus (paremal) on üks neljast kandidaadist, kes pürib emerituuri suunduva Andres Põdra asemel Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskopiks.
Viljandi praost Marko Tiitus (paremal) on üks neljast kandidaadist, kes pürib emerituuri suunduva Andres Põdra asemel Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskopiks. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Tunne on selles mõttes tugev, et selget eelistust ei ole ning igal kandidaadil on võimalik valituks osutuda,» vastas Viljandi praost, Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskopiks pürgiv Marko Tiitus eile küsimusele, millise pilguga ta eelolevale kolmapäevale vaatab.

Viljandi Jaani kogudust teeniv vaimulik nentis, et kõik kandidaadid on väärikad ning igal juhul saab kirik endale hea piiskopi. «Kes meist see on, teab Jumal ja otsustab kirikukogu,» sõnas ta.

Marko Tiituse kõrval kandideerivad peapiiskopiks Urmas Viilma, Ove Sander ja Tiit Salumäe. Praegune peapiiskop Andres Põder sai möödunud laupäeval 65-aastaseks ja suundub emerituuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles