Viljandis tegutses kindla käekirjaga kanarbikuvaras

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näppaja on võtnud korraga alati ainult ühe kanarbikutaime. Osaühingu Väike Õllepood juhatuse liikmel Timo Kirsimäel tekkis lõpuks mõte, et edaspidi peaks oma kaupluse esist hoopis kaktustega kaunistama.
Näppaja on võtnud korraga alati ainult ühe kanarbikutaime. Osaühingu Väike Õllepood juhatuse liikmel Timo Kirsimäel tekkis lõpuks mõte, et edaspidi peaks oma kaupluse esist hoopis kaktustega kaunistama. Foto: Erakogu / Marko Saarm (Sakala)

Kui Viljandi vanalinnas Lossi tänaval Väikest Õllepoodi pidavad Annika ja Timo Kirsimäe oktoobri lõpul poeakna ette esimesed kanarbikutaimed istutasid, ei osanud nad arvatagi, et saavad sedasama veel mitu korda teha.

Kanarbikuvarguste kronoloogia sai alguse oktoobri viimasel päeval, mil abielupaar avastas poodi avades, et kolmest eelmisel päeval istutatud kanarbikutaimest üks oli kaduma läinud. Annika Kirsimäe sõnul olid lilli ümbritsevad kivid tühjaks jäänud koha peale ilusasti tagasi pandud. Poepidajad asendasid varastatud taime uuega.

3. novembril kauplust avades avastasid nad juba järgmise kanarbikutaime kadumise. 6. novembril, kui Kirsimäed polnud jõudud veel viimati varastatud taime uuega asendada, oli juba kolmaski kanarbik jalad alla võtnud. Botaanikahuviline pikanäpumees oli siis Kirsimäede üllatuseks ka ühe taime asukohta lillepotis muutnud ning nagu eelmistel kordadel kivikesed tühja koha peale sättinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles