Mulgid murdsid Mustlas päid

, mnemoveteran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu valla vapp
Tarvastu valla vapp Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva õhtul kogunes Mustlas Tarvastu valla kultuurimajja kolmveerandsada kilvahuvilist, et juba kolmandat hooaega käiva Mulgi mälumängu teises voorus mõõta oma teadmisi, eeskätt Mulgimaa teemadel ja rõhuasetusega võõrustaval kihelkonnal.

Hakatuseks esitasid Tarvastu gümnaasiumi tragid rahvatantsijad ja võimlejad ning lasteaia mudilased oma uudseid tantse, rütmiliikumist ja rühmamänge. Seejärel läks 15 võistkonna vahel suureks nuputamiseks, et leida õigeid vastuseid žürii esitatud küsimustele. Küsimuste keerukust ja vastajate nutikust näitab, et keskmiselt saadi 52,4 protsenti võimalikest punktidest.

Esikoha pälvis algusest peale juhtinud võistkond Võrtsu Veerest, edestades teiseks jäänud Riidajat koguni viie punktiga. Pjedestaali kolmandale "tuhvile" (mulgi keeli: astmele) said lisaküsimuse õigesti vastanud Karksi Mulgid, jättes selja taha Tarvastu Vallavalitsuse ja Hummuli Mesilased.

Kuigi enamasti oli koduseintest tuge, ei osanud keegi anda vastust, et mis soo Tarvastu vallas kannab ühe joogi nime – Kohvi soo ei karanud pähe isegi seal kandis elavale noormehele. Teiseks huvitavamaks küsimuseks peeti kihelkonnast peale "Suislepa" õuna leitud rahvasorti – "Tarvastu klaari".

Mulkide mälumäng jätkub uuel aastal, jaanuari keskel Helme kihelkonnas Riidajal, kuhu oodatakse uusigi sekka lüüa soovivaid võistkondi, ikka mulgi sugemetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles