Norralased räägivad Viljandis tervislikust elukeskkonnast

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seminari peetakse teisipäeval Grand Hotel Viljandis.
Seminari peetakse teisipäeval Grand Hotel Viljandis. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval Grand Hotel Viljandis peetaval seminaril räägitakse Norra omavalitsuste kogemusest elanikkonna head tervist toetava keskkonna kujundamisel.

Seminaril tuuakse vahetuid näiteid Norras tehtust ning arutletakse, kuidas Eestis haarata kogukondi ning ettevõtteid elanikkonna tervist toetavatesse tegevustesse. Lisaks tutvustatakse Norra rahvatervise seadust ja selle rakendamist kohalikes omavalitsuses ning Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) poliitikaraamistiku „Tervis 2020“ elluviimist koos praktiliste näidetega.

Norra kogemustest räägivad tervislike omavalitsuste võrgustiku aseesimees Dina von Heimburg ja Akershusi maakonna rahvatervise osakonna vanemnõunik Monica Fleisje. Seminar on suunatud eeskätt kohalike omavalitsuste ning mittetulundusühingute esindajatele.

Seminar on osa projektist "Rahvatervisealase pädevuse suurendamine Eesti paikkondades", mida viib ellu Tervise Arengu Instituut koos Eesti Tervislike Linnade Võrgustiku ja Terve Eesti Sihtasutusega ning mida rahastatakse Norra toetusest 2009–2014 rahvatervise programmi raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles