Reisirongides on ohutu sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong
Rong Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ajendatuna viimase aja väljaütlemistest meedias uute rongide töökindluse ja riikliku järelevalve puudujääkide kohta, peab tehnilise järelevalve amet (TJA) vajalikuks selgitada, et Elroni kasutuses olevatel diiselrongidel ei ole konstruktsiooniviga, vaid tegemist on üksikute kasutuses olevate komponentide töö häirega.

TJA on erilist tähelepanu pööranud rongide töökindlusele nende varajases kasutusfaasis ja kinnitab, et nimetatud häire ei ole rongide ohutustaset puudutav viga ning rongid on sõitjatele endiselt ohutud. Eelnimetatud tehnilised ebakõlad olid juba varem vaatluse all ning tootja võttis asjakohased meetmed aegsasti tarvitusele. Täna vahetatakse voolumuundurid välja ka nendel rongidel, kus muunduritega esialgu probleeme ei esinenud.

Stadleri diiselrongidele väljastas TJA kasutuselevõtu loa, olles enne veendunud nende ohutuses ja töökindluses.

Nimetatud rongide nõuetele vastavuse tõendamiseks ja kasutusloa saamiseks viidi läbi põhjalikud katsed. Katsetamise käigus polnud põhjust kahelda nende töökindluses, sest kõnealused komponendid on rongitööstuses laialt levinud ning TJA andmetel varem selliseid häireid teistes riikides esinenud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles