Riigi tuge jagus neljale loodusõppe ettevõtmisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali põhikool
Heimtali põhikool Foto: Elmo Riig / Sakala

Riik suunab keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) kaudu keskkonnateadlikkuse arendamiseks aasta teise taotlusvooruga rohkem kui 209 000 eurot. Toetust sai 103 esitatud projekti, Viljandimaalt on nende seas vaid neli teemakohast ettevõtmist.

Meie maakonnast pälvis suurima toetuse Viljandi gümnaasiumi loodussuuna õppe välipraktikum Võrtsjärvel. Selle elluviimiseks anti 3375 eurot.

1839 eurot saab Heimtali põhikooli taotlus «Klassiruumist välja», 462 eurot Puiatu lasteaia-kooli ettevõtmine «Kes elab Zoo sees?» ning 663 eurot Viljandi gümnaasiumi taotlus noorte keskkonnalaagrite korraldamiseks.

Keskkonnateadlikkuse programmi selle aasta teise vooru laekus 123 lihtsustatud korras menetletavat projektitaotlust kogusummas üle 300 000 euro. Laekunud taotlustest sai raha 84 protsenti.

Aktiivsemad olid Läänemaa, Ida-Virumaal ja Harjumaa inimesed. Sihtasutuse pressiteenistuse teatel tuli oodatust vähem taotlusi Viljandimaalt, Põlvamaalt ja Võrumaalt.

Järgmine taotluse esitamise võimalus on 2015. aasta algul ning edaspidi saab õppekäikudeks ja laagrite korraldamiseks toetusi taotleda kord aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles