Seadusemuudatus läheb sõimejärjekorra kallale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis on sõimejärjekorras 30 last ehk sama palju, kui on neid pildil. Nemad on oma koha lasteaias õnneks juba saanud.
Viljandis on sõimejärjekorras 30 last ehk sama palju, kui on neid pildil. Nemad on oma koha lasteaias õnneks juba saanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänu vastuvõetud seadusemuudatusele võib omavalitsus lapsevanemale sõimejärjekorras ootamise kõrval pakkuda alternatiivina lapsehoiuteenust.

Viljandi linnas oli viimastel andmetel sõimejärjekorras kahe rühma jagu lapsi ehk 30 mudilast, Viljandi vallas oli sõimejärjekord 11 lasteaiast kahes.

Linnavalitsuse alus- ja täiskasvanuhariduse spetsialisti Maie Joala ütlemist mööda kasutab Viljandis üle kümne ootaja praegu eralapsehoiu teenust. «Näiteks mõned on avaldanud soovi panna laps kindlasse lasteaeda ja teistest kohapakkumistest loobunud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles